فلامینگوی بزرگ معمولاً در تالابهای کمعمق شور یا قلیایی مانند دریاچههای شور، مردابهای ساحلی (لاگونها)، پهنههای گِلی جزرومدی و نمکزارها زندگی میکند و ممکن است به آبهای لبشور دیگری مانند برکههای فاضلاب و شالیزارها نیز سر بزند.
فلامینگوی بزرگ به عنوان مهاجر گذری و مهمان زمستانی به عربستان سعودی میآید و بهطور منظم در مارس–آوریل و اکتبر–ژانویه دیده میشود؛ یکی از مهمترین مکانهای آن خلیج جازان است؛ برخی از پرندگانی که در قزاقستان زادآوری میکنند برای گذراندن زمستان در سواحل شبهجزیرهٔ عربستان حدود 3000 کیلومتر را میپیمایند.
احمد همان جملههای تأییدشده را میخواند، نه بیشتر.
1National Center for Wildlife — Wildlife Magazine: Flamingo local names / فنتير الشواطئ جذّابSRC-056
2Greater Flamingo — country/territory distribution (BirdLife DataZone data)SRC-358
3Greater Flamingo Phoenicopterus roseus — species factsheet text (BirdLife DataZone data; public page https://datazone.birdlife.org/species/factsheet/greater-flamingo-phoenicopterus-roseus)SRC-357
فلامینگوی بزرگ بهطور منظم از غرب آفریقا به سوی شرق، از راه حوضهی مدیترانه تا جنوبغرب و جنوب آسیا، و در آفریقای جنوب صحرا دیده میشود. بردلایف آن را در همهی کشورهای شبهجزیره عربستان ثبت کرده است: ساکن و گذری در امارات و کویت، زمستانگذران و گذری در عربستان سعودی، عمان، قطر و یمن، و زمستانگذران در بحرین، عراق و اردن؛ و در مصر، قزاقستان، افغانستان، الجزایر، موریتانی، سنگال، آفریقای جنوبی، نامیبیا و بوتسوانا زادآوری میکند و در ایران، قبرس، تونس، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و ترکیه ساکن است.