Arap leoparı engebeli dağlık ve kayalık bölgelerde yaşar.
Yükleniyor…
Kaynaklar
Arap leoparı bugün Umman'da (Zufar Dağları, özellikle Cebel Semhan) ve Yemen'de, belki de Suudi Arabistan'da çok az sayıda (orada son doğrulanmış gözlem 1997 yılında) yaşamaktadır. Eskiden İsrail ve Filistin'deki Negev ile El-Halil Dağları'nda, Ürdün'ün batısında ve güneyinde, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Hacer ve Musandam dağlarında ve belki Mısır'daki Sina'da yaşıyordu; bu bölgelerde artık yerel olarak soyu tükenmiş kabul edilmektedir.
NAKTASHIF dünyalarında:Arap Yarımadası'nın biyolojik çeşitliliğine ve yaşam alanlarına girişDağlar ve kayalık yaşam alanları
Onaylı sürüm OWNER-REVIEW-20261022T134929231 · son onay 22 Ekim 2026
Kaynaklar
Arap leoparı engebeli dağlık ve kayalık arazilerle ilişkilidir; etçil bir yırtıcıdır ve çiftleşme dönemi ile dişinin yavrularıyla birlikte olduğu durumlar dışında genellikle yalnız yaşar.
Umman'daki erkek ve dişi Arap leoparları geniş alanlar kullanır; izlenen bir dişi 64 km²'lik bir alan kullanırken bir erkek 168 km²'lik bir alanı kapsamıştır. Erkekler yaşam alanlarını dişilerle paylaşır; Umman'ın güneyinde leopar çoğunlukla şafak ve alacakaranlık vakitlerinde etkindir.
Kaynaklar
Arap leoparı kritik derecede tehlike altındadır ve doğada kalan yayılış alanı çok sınırlıdır; bu nedenle bugün Suudi Arabistan'da yaygın bir yaban hayvanı değildir.
Arap leoparlarının sayısı yaklaşık 100–120 birey olarak tahmin edilmektedir; bunların yalnızca 70–84'ü erişkindir. Başlıca Umman ve Yemen'de, her biri yaklaşık 50 bireyden oluşan iki yalıtılmış toplulukta yaşarlar; Suudi Arabistan'da ise 20'den az birey kalmış olabilir.