Devekuşu çoğunlukla Afrika'nın güneyindeki ve doğusundaki otlaklarda, savanlarda ve çalılıklarda yaşar; çöllerde ve açık ormanlık alanlarda da yaşayabilir.
Yükleniyor…
Devekuşu çoğunlukla Afrika'nın güneyindeki ve doğusundaki otlaklarda, savanlarda ve çalılıklarda yaşar; çöllerde ve açık ormanlık alanlarda da yaşayabilir.
Kaynaklar
Adi devekuşu Afrika'nın büyük bölümünde yaşar: Moritanya, Mali, Nijer, Çad, Sudan, Etiyopya, Eritre, Kenya, Uganda, Tanzanya, Angola, Namibya, Güney Afrika, Botsvana, Zambiya, Zimbabve ve Mozambik; BirdLife onu ayrıca Mısır, Cezayir, Senegal, Nijerya, Kamerun, Burkina Faso, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan ve Cibuti'de kaydeder. Libya'da soyu tükenmiştir; Avustralya ve Esvatini'ye ise sonradan getirilmiştir. Orta Doğu'daki Suriye alt türünün (Arap devekuşu) soyu ise büyük olasılıkla 1966 civarında tükenmiştir.
NAKTASHIF dünyalarında:Grasslands and savannas
Onaylı sürüm OWNER-REVIEW-20260930T094021197 · son onay 30 Eylül 2026
Kuzey Afrika kırmızı boyunlu devekuşu alt türü, soyu tükenmiş Arap devekuşuna en yakın alt tür olarak Suudi Arabistan'a getirilmiştir; 2018 tahminine göre iki bölgede, çoğu Orta Bölge'de olmak üzere yaklaşık 330 kuştan oluşmaktadır. Devekuşu Mısır'ın en güneydoğusunda hâlâ bulunmaktadır ve Libya'da soyunun tükendiğine inanılmaktadır.
Kaynaklar
Nesli tükenmiş Arap devekuşuna genetik olarak en yakın yaşayan devekuşu alt türü Kuzey Afrika devekuşudur (S. c. camelus); bu nedenle genetik çalışma, onun Arap devekuşunun yaşadığı bölgelere salınmasını desteklemektedir; ancak bu alt tür Arap devekuşunun kendisi değildir.