Devekuşu çoğunlukla Afrika'nın güneyindeki ve doğusundaki otlaklarda, savanlarda ve çalılıklarda yaşar; çöllerde ve açık ormanlık alanlarda da yaşayabilir.
Yükleniyor…
Devekuşu çoğunlukla Afrika'nın güneyindeki ve doğusundaki otlaklarda, savanlarda ve çalılıklarda yaşar; çöllerde ve açık ormanlık alanlarda da yaşayabilir.
Kaynaklar
Adi devekuşu Afrika'nın büyük bölümünde yaşar: Moritanya, Mali, Nijer, Çad, Sudan, Etiyopya, Eritre, Kenya, Uganda, Tanzanya, Angola, Namibya, Güney Afrika, Botsvana, Zambiya, Zimbabve ve Mozambik; BirdLife onu ayrıca Mısır, Cezayir, Senegal, Nijerya, Kamerun, Burkina Faso, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan ve Cibuti'de kaydeder. Libya'da soyu tükenmiştir; Avustralya ve Esvatini'ye ise sonradan getirilmiştir. Orta Doğu'daki Suriye alt türünün (Arap devekuşu) soyu ise büyük olasılıkla 1966 civarında tükenmiştir.
SRC-365 · SRC-364 · SRC-363
NAKTASHIF dünyalarında:Grasslands and savannas
Onaylı sürüm OWNER-REVIEW-20260930T094021197 · son onay 30 Eylül 2026
Kuzey Afrika kırmızı boyunlu devekuşu alt türü, soyu tükenmiş Arap devekuşuna en yakın alt tür olarak Suudi Arabistan'a getirilmiştir; 2018 tahminine göre iki bölgede, çoğu Orta Bölge'de olmak üzere yaklaşık 330 kuştan oluşmaktadır. Devekuşu Mısır'ın en güneydoğusunda hâlâ bulunmaktadır ve Libya'da soyunun tükendiğine inanılmaktadır.
Kaynaklar