Dorkas ceylanı, Gazella cinsinin kurak bölgelere en iyi uyum sağlamış türüdür ve savanlarda, yarı çöllerde, kum tepesi alanlarında ve vadilerde yaşar.
Yükleniyor…
Memeli Çeşitliliği Veritabanı (MDD), dorkas ceylanını Cezayir, kuzey Burkina Faso, Çad, Cibuti, Mısır, Eritre, kuzey Etiyopya, güney İsrail, batı Ürdün, Libya, Mali, Moritanya, Fas, Nijer, kuzey Somali, kuzey Sudan ve Tunus'ta kaydeder; kuzey Nijerya'daki varlığını gezgin (rastlantısal), Senegal'deki varlığını ise mevsimsel olarak tanımlar ve orada yeniden salındığını belirtir. 2023'te yayımlanan bölgesel bir değerlendirme, ceylanı Ürdün'ün nadir bir ziyaretçisi olarak tanımlar.
Onaylı sürüm OWNER-REVIEW-20261028T123843366 · son onay 28 Ekim 2026
Kaynaklar dorkas ceylanının Kuzey Afrika, Büyük Sahra, Afrika Boynuzu, Negev ve Sina'da yayıldığını belirtir. 2023'te yayımlanan bölgesel bir değerlendirme, bölgesel dağılımını en kuzeybatı ile sınırlar, onu Ürdün'e nadir gelen bir ziyaretçi olarak tanımlar ve Sina'dan yok olmuş olabileceğini belirtir; bu kaynaklar Suudi Arabistan'ı türün güncel yayılış alanına dahil etmez.